Spoed contact

Toen ik in 2016 had gesolliciteerd bij Primark werd ik korte tijd later gebeld en gemaild door een ambtenaar. Het mailtje had de kop:” SPOED CONTACT”. Ik moest voor 16:30 uur reageren op het om 15:25 uur verstuurde mailtje. Gelukkig stond ik op het moment van bellen en mailen onder de douche en belde ik ruim op tijd terug. Het ging om een vacature en de man vroeg of ik daar interesse in had. Ik reageerde enthousiast. Het ging om een baan als inpakker bij Reklameland in Roden. Het stond echt zo in de mail, Reklameland. De man vroeg mij of ik een motivatiemail en mijn recente cv wilde sturen, ook dat moest voor 16:30 uur. Ik zocht het bedrijf nog even op met Google en hierdoor schreef ik de naam in mijn motivatie wel goed. Reclameland. Voordat mijn haar droog was had ik de mail verstuurd.

Als antwoord kreeg ik:” Ik ga je ook voordragen voor de functie van enveloppedrukker, omdat je ook machines hebt bedient. Dit is overigens wel ploegendienst”. Ik vond het prima, ik wil graag aan het werk. Niet veel later kreeg ik alsnog een uitnodiging van Primark, schreef ik daarover en werd ik gebeld dat het gesprek niet door zou gaan. De vrouw die hierover belde zei dat het niet nodig is om te solliciteren als ik al weet dat ik de baan toch niet krijg. Ik vertelde dat ik verplicht ben om te solliciteren als de gemeente dat vraagt, daar heb ik zelfs een brief over gehad. Daar was ze het mee eens.

Had ik voor het reageren op de vacature van Reclameland op 20 januari 2016 iets meer dan een uur de tijd, de reactie op mijn sollicitatie laat iets langer op zich wachten. Ik heb geduld.

Toen ik op het idee kwam de man bij wie ik gesolliciteerd had voor Reclameland nog even op te zoeken via Google werd ik daar niet blij van. De eerste website (pdf) die ik vond liet zien wat de echte intentie was. Waar de gemeente Groningen zoals vaker in eerste instantie doet alsof het om een betaalde baan gaat blijkt op de website dat er niets betaald gaat worden. Er staat:” De aspirant-werknemer werkt gedurende de rest van het traject – maximaal een jaar – bij u met behoud van uitkering. U betaalt geen loon.” Het is een website die werkgevers moet overhalen gebruik te maken van gratis personeel, dwangarbeiders. Toen ik dit las was ik blij dat de man na mijn sollicitatie geen contact meer had opgenomen. Schandalig hoe ze telkens weer durven te spreken over het bieden van kansen terwijl toch inmiddels wel duidelijk is dat het enige doel is om mensen met een uitkering in te zetten als gratis personeel.

Alexsander Hesse 2017

Als het linkje naar de pdf het niet doet kunt u deze vinden op http://www.vbno.info/nl/nieuws/detail/118/uitstroombanen-ook-iets-voor-de-vbno-leden- en dan klikken op link.

Dit bericht werd geplaatst in Column en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s