Kater

Vanmorgen werd ik wakker met koppijn, ik heb een kater. Zo rond een uur of elf gisteravond kon ik het niet laten, de definitieve uitslag van de verkiezingen liet nog even op zich wachten en het zag er niet goed uit, ik pakte een biertje. Het bleef niet bij dat ene biertje en nu heb ik een kater. Niet erg, straks even een stukje lopen dan ben ik er vanavond wel van af. Van de kater die het gevolg is van het bier. De kater die het gevolg is van de verkiezingsuitslag kan 4 jaar duren.

Het populisme is verslagen zeggen ze, op social media lees ik het en ook in het nieuws zeggen het, zelfs buitenlandse media zijn blij dat in Nederland het populisme niet heeft gewonnen. Weinig mensen hebben echt opgelet en komen met een logische verklaring. Het populisme is niet verslagen, erger nog, het populisme is overgegaan op andere partijen. De VVD en het CDA hebben zich in de afgelopen verkiezingscampagne laten zien als partijen die dezelfde retoriek gebruiken. Mark Rutte heeft leiderschap laten zien in de Turkije-rel. Ik vraag me af hoe hij had gereageerd als er geen verkiezingen waren geweest. Als Wilders niet met een spandoekje bij de Turkse ambassade in Den Haag was gaan staan.

Dat we nog 4 jaar zitten opgescheept met een regering onder leiding van de VVD is inmiddels wel duidelijk. Dat wij als uitkeringsgerechtigden er nog verder op achteruit gaan kunnen we dan ook verwachten, daar heeft Rutte GroenLinks niet eens voor nodig, die kunnen nog 4 jaar doen alsof ze links zijn om daarna Rutte IV aan een meerderheid te helpen. Maar niet alleen uitkeringsgerechtigden gaan er op achteruit de komende 4 jaar, ook de zieken, gehandicapten, ouderen, eigenlijk iedereen die nu niet rijk is zal over 4 jaar ook niet rijk zijn. Zelf ben ik al jaren niet bij een tandarts geweest. Roemer sprak erover in een debat, vroeger kon je aan het gebit zien of iemand arm of rijk was vertelde hij. Die kant gaan we nu weer op.

Met mensen met een ernstige ziekte die niet verder kunnen leven als ze niet geholpen worden zal de komende 4 jaar geen rekening gehouden worden door Rutte. Mensen die niet werken dragen niets bij aan de maatschappij volgens deze wereldvreemde man. Een man waarop 1 op de 5 Nederlanders gisteren een stem heeft uitgebracht. Volgens 1 op de 5 Nederlanders kunnen mensen die langdurige zorg nodig hebben beter sterven. 1 op de 5 Nederlanders vind dat je alleen rechten hebt in dit land als je rijk bent. Als je werkt voor je geld heb je geen rechten, er zullen de komende 4 jaar meer werkende armen bijkomen en 1 op 5 Nederlanders staat daar achter. Uitkeringen omlaag, toeslagen omlaag, geen vakantiegeld voor uitkeringsgerechtigden. Alsof uitkeringsgerechtigden op vakantie gaan. Van dat geld kunnen ze een keer een luxe artikel kopen. Een nieuwe broek of een nieuwe trui voor een kind. Als het mee zit en ze niet allang het vakantiegeld kwijt zijn aan schulden of omdat ze in een stad wonen waar de wethouder van sociale zaken van GroenLinks is. Die pakken je de vakantietoeslag en 5% van je uitkering af zonder opgaaf van reden. Hoe lang duurt het nog voordat wij vakantiegeld moeten betalen aan de werkenden? Zij werken voor onze uitkering, dan mogen ze toch ook op vakantie van onze uitkering? Het zal mij niet verbazen.

De partijen die onze regering gaan vormen weten niet hoe het is om niet mee te mogen doen. Ze hebben een goed salaris, mogen naar de dokter als ze ziek zijn. Ze mogen naar de tandarts, voor controle, ze hoeven niet eens pijn te hebben. Als ze geopereerd moeten worden dan worden ze geopereerd, ze hebben geld, kunnen de duurste verzekering betalen. Ze weten niet hoe het is om als uitschot behandeld te worden. Als ze zouden weten hoe het zou zijn om ziek te zijn maar geen medicijnen te mogen omdat je het niet waard bent, als ze zouden weten hoe het is om niet te mogen werken, om buiten de maatschappij gehouden te worden, om als kostenpost gezien te worden, zouden ze dan nog zo met mensen omgaan? Mark Rutte, wij zijn ook mensen!

Dat de VVD een regering gaat vormen met CDA en D66 lijkt bijna vast te staan. Wellicht zal de Christenunie zich aansluiten of zal toch GroenLinks helpen om de mensen die het al moeilijk hebben verder naar de kloten te helpen? Samen staan we sterk hoor je wel eens maar we zijn niet samen. Nederland is een land van rijk tegen arm, autochtoon tegen allochtoon, werkende tegen uitkeringsgerechtigde, gezond tegen ziek, man tegen vrouw, jong tegen oud. Nederland is het land dat de VVD graag ziet. Iedereen tegen elkaar, samen staan we sterk, verdeeld zijn we zwak. De verkiezingen zijn gewonnen door het kapitalisme. De grote verliezers zijn mens, dier en milieu.

Alexsander Hesse 2017

Dit bericht werd geplaatst in Column en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Kater

  1. Piet zegt:

    Joh ga werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s