Meedoen in de maatschappij

Volgens Peter den Oudsten, burgemeester in Groningen is geluk:” Een dak, eten en meedoen in de maatschappij”. Dat lees ik zojuist in het Dagblad van het Noorden. Leuk dat de burgemeester zulke eenvoudige dingen als geluk ervaart maar ik vind het ook een verdachte opmerking.
peterdenoudstengeluk
Wat ik opvallend vind is dat de burgemeester van de stad die mensen bewust buiten de maatschappij houdt in de krant durft te beweren dat meedoen in de maatschappij voor hem onderdeel van geluk is. Hier kan ik dus uit opmaken dat de gemeente Groninger er bewust voor kiest dat mensen met een bijstandsuitkering het gevoel van geluk niet mogen ervaren, ze mogen niet meedoen in de maatschappij al doen ze nog zo hun best. Vandaag precies een jaar geleden schreef ik al over de manier waarop de gemeente Groningen mensen vasthoudt in de bijstand. Ik kan dan ook niet anders dan concluderen dat de gemeente Groningen er bewust voor kiest om bijstandsgerechtigden het gevoel van geluk te ontnemen en zoals eerder beschreven, te breken en klaar te stomen voor zelfmoord of dwangarbeid.

Gisteren zag ik op Twitter een opmerking van GroenLinks fractievoorzitter Benni Leemhuis. Hij had vrijdag een vraag gesteld aan de gemeente Groningen en was toch wel erg nieuwsgierig naar het antwoord. Het duurde natuurlijk ook wel erg lang, de vraag die hij op vrijdag stelde was op maandag nog niet beantwoord. Zelf heb ik in 2013 een vraag gesteld. Ik verwacht inmiddels geen antwoord meer, maar kan het nog een keer proberen.
groenlinksfractievoorzittervslabbekak
Als ik dan toch bezig ben ook een paar andere onbeantwoorde vragen en beloftes maar eens melden aan de fractievoorzitter van de partij van wethouder Mattias Gijsbertsen. Niet dat ik een reactie verwacht maar ze kunnen in elk geval niet beweren dat ze van niets weten.
groenlinksfractievoorzitterlabbekak2

Aanstaande woensdag is er een raadsvergadering in de gemeente Groningen. Om 16:30 zit ik klaar voor mijn laptop. Er zal gesproken worden over bijstand op maat, besteding extra middelen kansen voor alle kinderen, meedoen en innovatie schuldhulpverlening 2017. Ik ben benieuwd.
Gijsbertsen media
Meedoen is één van de onderwerpen waar over gesproken gaat worden, ik ben erg benieuwd wat de wethouder van uitsluiten en uitbuiten hierover te zeggen heeft. De vergadering is hier live te volgen.

Alexsander Hesse 2017

Dit bericht werd geplaatst in Column en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s