Fakkeltocht

Vanavond is de grote fakkeltocht tegen de gaswinning. Ik heb besloten niet te gaan. Afgelopen dinsdag was ik met zo’n 150 Groningers in Den Haag waar het debat over de gaswinning plaats vond. Liesbeth van Tongeren voerde het woord namens GroenLinks. Meerdere keren sneerde ze naar Dilan Yesilgoz van de VVD dat Yesilgoz nieuw is op het dossier en het daarom nog niet goed kent. Vanavond worden er duizenden Groningers verwacht op de Vismarkt. Het is vanavond dan ook niet Liesbeth van Tongeren die het woord voert namens GroenLinks maar grote baas Jesse Klaver, de man die voor de laatste verkiezingen nog heeft geprobeerd van Tongeren uit de partij te werken.

Jesse Klaver, die in zijn betoog in de Oosterpoort in Groningen voor de laatste verkiezingen nog liet weten dat wethouder Mattias Gijsbertsen in Groningen goed werk doet. Jesse Klaver, die net als de wethouder van mening is dat mensen in de bijstand eigendom zijn van de wethouder en geen eigen wil meer hebben mag straks spreken op de Vismarkt hier in Groningen voordat de fakkeltocht gaat beginnen.

Het lijkt mij niet verstandig om met een fakkel in mijn hand voor een podium te gaan staan waarop een man staat die mij het leven niet waard vindt. De leider van de partij die in de oppositie nog probeert te doen alsof ze links zijn maar hier in Groningen al heeft laten zien waar ze echt voor staan. De meeste Groningers die nu nog betaald mogen werken hebben het nog niet door, ze geloven in de leugens, ze geloven dat bijstand een keuze is en ze zullen ook geloven in de uitslag van de proeven die onze wethouder laat doen. De uitslag van de proeven is immers allang bekend. De groep die niet hoeft te zoeken naar werk of participatie mag niet werken, werken blijft strafbaar in Groningen zolang we GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen aan de macht hebben. Een vrouw die iets meer dan 20 uur in de week werkt heeft met haar salaris en aanvulling van de bijstand 75 euro minder in de maand dan wanneer ze niet zou werken en volledig in de bijstand zou zitten, op deze manier maakt GroenLinks duidelijk dat mensen in de bijstand het uit hun hoofd moeten laten om te gaan werken en kan Gijsbertsen straks vertellen dat deelnemers aan de proeven niet uit de bijstand zijn gekomen. Natuurlijk niet, niemand wil immers bestraft worden. Iedereen die mee doet aan de proeven wil werken, graag zelfs. Maar al jaren zijn de boetes die deze wethouder uitdeelt voor eigen initiatief veel te hoog. Een echte linkse partij zou werken juist belonen, dat GroenLinks het tegendeel doet zegt veel over deze partij.

Jammer dat de leider van GroenLinks is uitgenodigd om zijn partij te promoten voor de fakkeltocht. Jammer dat GroenLinks niet meedoet aan de regering, dan had de partij net als in Groningen zijn ware gezicht moeten laten zien. Ik kan me niet voorstellen dat de leider van GroenLinks dan was uitgenodigd. Er is immers een groot verschil tussen GroenLinks in de oppositie en GroenLinks aan de macht. In Groningen zijn ze aan de macht en links zijn ze hier zeker niet. Of ze groen blijven als ze landelijk aan de macht komen durf ik te betwijfelen.

Vanavond mag Jesse Klaver zijn partij promoten voor enkele duizenden Groningers. Hij zal zeggen dat hij aan de kant van de Groningers staat. Hij zal zeggen dat zijn partij het beste met de mensen voor heeft en hij zal voor zijn speech applaus krijgen. Hij zal niet zeggen dat mensen in de bijstand als slaven behandeld moeten worden, dat mensen in de bijstand het recht op deelnemen aan de maatschappij ontnomen moet worden en dat het beter voor de stad en het land zou zijn als mensen in de bijstand een eind hun leven zouden maken. Toch is dat precies datgene wat zijn partijgenoot Mattias Gijsbertsen hier in Groningen probeert te bereiken. Steeds vaker lees ik er over, steeds meer mensen merken op dat het toch geen beleid is dat tegen hen persoonlijk gericht is maar tegen alle mensen in de bijstand. Iedere bijstandsgerechtigde in Groningen is eigendom van de wethouder en laten we hopen dat iedere bijstandsgerechtigde op een dag zal merken dat hij niet de enige is. Zelf heb ik ook lang gedacht dat ik de enige ben, dat de haat van de wethouder tegen mij persoonlijk gericht is. Was dat maar zo, dan was ik de enige die zich zo slecht voelt dankzij de GroenLinks wethouder, de enige die ’s nachts wakker ligt, de enige die werk moet weigeren. Helaas zijn er nog een paar duizend meer. Een fakkeltocht zie ik voor ons echter niet georganiseerd worden. Zelf iets organiseren laten de meesten wel uit hun hoofd. De wethouder heeft macht en een sanctie ligt op de loer. Ik kan er over meepraten en ben helaas niet de enige. Ik wacht de volgende brief of het volgende telefoontje met dreigementen en/of leugens namens de wethouder rustig af.

Alexsander Hesse 2018

Dit bericht werd geplaatst in Column en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s