Politieke tunnelvisie

Ieder jaar verheug ik mij op een nieuwe serie van ‘Wie is de mol?’. Ieder jaar weet ik halverwege de eerste aflevering al wie de mol is en daar blijf ik dan ook bij. Ik zie in alles wat deze persoon doet dat hij of zij de mol is. Na zo’n twee of drie afleveringen vliegt mijn mol er dan uit en kies ik een andere mol met als resultaat dat ik om de 2 of 3 afleveringen, soms zelfs al de volgende aflevering, een nieuwe mol moet kiezen. Dit jaar wist ik dat het anders zou gaan. Sigrid is de mol besloot ik al redelijk aan het begin van aflevering 1, het kon gewoon niet duidelijker. Aan het begin van aflevering 4, mijn mol zit er nooit in aflevering 4 nog in, zegt Sigrid:” Hier heb ik me zo op verheugd.” O, schatje. Molletje van me. Dit was de verspreking van het jaar! Alleen de mol weet waar ze naartoe gaan, de kandidaten weten dat niet. Alleen de mol kan zich er dus op verheugen wat er gaat gebeuren. Aan het eind van aflevering 4 krijgt Sigrid een rood scherm. Ze is niet de mol. Ik had last van tunnelvisie.

Ik heb het idee dat veel mensen die al besloten hebben op welke politieke partij ze woensdag gaan stemmen ook last hebben van tunnelvisie. Alles aan de partij waar ze op willen stemmen is goed. De partij waar ik op stem heeft het beste met ons voor, de rest is slecht en maakt ons land kapot.

Met name bij stemmers van de PVV merk ik vaak dat ze dingen roepen als:” Geert zegt wat wij denken.” “ Geert zorgt dat de grenzen dicht gaan.” “ Hun maken ons land kapot.” om vooral de bekendste niet te vergeten:” Jullie willen een piemel!” Nou ben ik zelf van mening dat mensen die moeten vluchten omdat ze hun leven niet meer zeker zijn, geholpen moeten worden. Toch hoef ik geen piemel. Sterker nog, ik heb al een piemel. Dat hun het land kapot maken heb ik niets van gemerkt en ook het Marokkanen probleem heb ik niet meegekregen. Nu kan ik een opmerking verwachten dat ik een keer naar ‘Opsporing Verzocht’ moet kijken. Maar wat zegt mij dat? Vertellen ze in dat programma ook wie de criminelen zijn? Wat hun religie is? Dat zou handig zijn maar als ze weten wie de criminelen zijn hoeft hun opsporing niet verzocht te worden. Is het niet zo dat de criminelen die gezocht worden in dat programma net iets slimmer zijn dan de meeste andere criminelen, dat de gemiddelde blanke, autochtone, fris geknipt en geschoren crimineel al opgepakt wordt voordat hij in ‘Opsporing Verzocht’ komt.
“ Mam, ik kom vanavond in opsporing verzocht!”
* Tatutatu*
“ Wat zeg je lieverd?”
“ Laat maar, ik kom vanavond ook niet eten.”

Mensen zien vaak dingen die ze willen zien, ook veel GroenLinks stemmers hebben last van tunnelvisie. Ik kreeg een reactie van iemand die mij wilde vertellen dat mijn column over GroenLinks die het VVD beleid uitvoert in Groningen niet kan kloppen omdat Groningen volgens deze man geen vordering doet op vakantiegeld. In mijn column heb ik een stukje van de uitkeringsspecificatie van mei vorig jaar geplaatst waarin duidelijk te zien is dat er €48,63 is gevorderd, dat is de 5% die de VVD van de uitkering af wil en daaronder is te zien dat er €580,02 is gevorderd, dat is toch echt het vakantiegeld. De GroenLinks meneer wil het niet zien. Het is niet zo vreemd want de man gaat op die partij stemmen, GroenLinks is zijn partij en zijn partij doet zoiets niet. Tunnelvisie.

Een paar keer heb ik al reacties gehad op mijn columns die ik niet helemaal kon plaatsen, ik deel mijn columns graag bij berichten op Facebook over hoe goed GroenLinks is. Ze geloven me niet. Ik kan daar boos over worden maar dat heeft geen nut. Die mensen geloven in Jesse Klaver en dus klopt wat hij zegt en kan wat ik in mijn columns schrijf niet kloppen. Tunnelvisie.

Laatst reageerde iemand met:” Als de Marokkaan Klaver z’n zin krijgt, stijgt de lastenverzwaring €800. Gewoon stoppen met werken en bijstand aanvragen.” Dat is geen tunnelvisie, dat is gewoon dom.

Alexsander Hesse 2017

Dit bericht werd geplaatst in Column en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s