Brief aan de linkse kiezer

Geachte kiezer,

Iemand die in Groningen in de bijstand zit word hier door GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen in vast gehouden, als je zelf werk vind en dat gaat doen word je bestraft en beboet. In de pers laat Gijsbertsen te pas en te onpas optekenen dat uitkeringsgerechtigden er voor kiezen om geen werk te hebben, ze hebben een prikkel nodig, moeten gemotiveerd worden. Terwijl juist hij de oorzaak er van is dat mensen niet meer durven te werken vanwege de boetes en straffen. Ze moeten wachten op onbetaald werk dat onder bedreiging van een ambtenaar gedaan moet worden. Er is een groot verschil tussen het verkiezingsprogramma van GroenLinks en het beleid van GroenLinks als ze aan de macht zijn. Linda Voortman, Tweede Kamerlid van GroenLinks, heeft al aangegeven achter het beleid van Mattias Gijsbertsen te staan en ook Jesse Klaver vind dat Gijsbertsen goed bezig is.

Bent u voor een menselijk Nederland waar mensen in hun waarde gelaten worden en de armen niet tot slaven van de rijken gemaakt worden stemt u dan alstublieft geen GroenLinks.

Ik had wel eens een uitkering
dat was dan voor even.
Met een wethouder van GroenLinks
is de uitkering voor het leven.

Alexsander Hesse 2017

Dit bericht werd geplaatst in Column, Gedicht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s