Proefabonnement gaat niet door

Afgelopen vrijdag nam ik via de website van het Dagblad van het Noorden een proefabonnement van 10 weken. Het bedrag van € 25,- betaalde ik direct met ideal. In gedachten zag ik mij al elke ochtend de trappen af ochtendgymnastieken om de krant uit de brievenbus te halen. Ik kon het niet laten om er alvast een column over te schrijven. Omdat op de knop staat:” Start direct uw proefabonnement.” had ik zaterdag al een krant verwacht maar dat ik toen nog geen krant had begreep ik, op maandag had ik ook nog geen krant. Jammer, maar het was weekend geweest dus daar heb ik begrip voor. De beloofde bevestiging per email bleef ook uit. Het is inmiddels woensdag en ik vond het dus tijd worden om er maar even een mailtje achteraan te sturen.

In eerste instantie was ik verbaasd over de reactie van het Dagblad van het Noorden:” Geachte heer/mevrouw,
Helaas bent u vergeten om uw adresgegevens te vermelden.”

Mijn verbazing veranderde al snel in woede. Hoezo ben ik vergeten mijn adresgegevens te vermelden? Dat is gewoon niet waar! Verder werd er in het mailtje ook gelijk maar van mij geëist dat ik naast mijn adresgegevens ook het pid-nummer op mijn bankafschrift mee stuur. Het is vreemd dat ik moet bewijzen dat ik heb betaald terwijl ze mijn gegevens hebben. Ik kan er toch vanuit gaan dat ze dat gecontroleerd hebben, hoe komen ze anders bij de opmerking dat ik ben vergeten mijn adresgegevens door te geven? Of is dit een standaard reactie van het Dagblad op mensen die een proefabonnement afsluiten en betalen?

Zojuist heb ik nog maar even op de website van het Dagblad van het Noorden gekeken, ik heb op de knop:” Start direct uw proefabonnement” gedrukt zonder mijn adresgegevens in te vullen. Ik mocht niet verder voordat ik dat in zou vullen. Het is onmogelijk om het proefabonnement te betalen zonder dat ik eerst mijn adresgegevens invul.

Ik begin me inmiddels af te vragen of deze behandeling door het Dagblad iets te maken heeft met mijn status als bijstandgerechtigden. Dat onze wethouder er alles aan doet om mij vast te houden in de bijstand is bekend. Het zal toch niet zo zijn dat kranten een verbod hebben om mij een proefabonnement te verkopen om mij nog verder uit te sluiten? Wat is de volgende stap? Mogen we straks niet meer met het openbaar vervoer? Gisteren was er bij een debat van FNV een meisje die een uitkering heeft die aangaf dat ze het gevoel heeft dat uitkeringsgerechtigden als tweederangsburger behandeld worden, dat gevoel heb ik al jaren. De aanwezige politici waren stil na de opmerking van het meisje. Ik hoop dat ik het fout zie en dat de wethouder niet achter het belachelijke gedrag van het Dagblad van het Noorden zit maar als iemand mij tien jaar geleden had verteld dat ik in de bijstand vastgehouden zou worden, dat ik straf zou krijgen als ik zelf werk zou vinden zou ik het ook niet geloofd hebben.

Ik heb het pid-nummer doorgegeven in mijn antwoord aan het dagblad, mijn adres niet. Ik heb ze gevraagd het geld terug te storten maar ik heb er weinig vertrouwen in.

Het antwoord op mijn opmerking dat het onmogelijk is te betalen zonder adresgegevens en dat die schoften dus zitten te liegen was:”
Geachte heer/mevrouw ,
Wij zullen maar doen alsof u het laatste mailtje niet verzonden heeft. U gaat namelijk zelf conclusies trekken, die onjuist zijn.”

Het is een conclusie op basis van feiten. Iedereen kan het zelf testen. Het lukt niet om een proefabonnement te betalen zonder de gegevens in te vullen. Jammer dat ze zo om (moeten?) gaan met mensen die op een eerlijke manier gebruik willen maken van een door het Dagblad zelf aangeboden proefabonnement.

Na het schrijven van het bovenstaande besluit ik om even te gaan sporten om mijn agressie kwijt te raken. Ik schrijf heel lief en aardig maar ik was echt boos. Bij thuiskomst kijk ik in de brievenbus………..

Juist! Daar lag het Dagblad van het Noorden. Bezorgd bij de man die zijn adresgegevens vergeten is door te geven. Op de vraag hoe ze een krant kunnen bezorgen bij iemand van wie ze het adres niet hebben heb ik nog geen antwoord. Morgenochtend zal ik vol spanning naar de brievenbus lopen. Proefabonnement of geen proefabonnement, dat is de vraag.

Alexsander Hesse 2017

Dit bericht werd geplaatst in Column en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s