17 seconden Chantal

“Amsterdam schrijft 30.000 mensen af door ze geen sollicitatieplicht meer te geven.” Zo begint het 17 seconden durende filmpje van Chantal Nijkerken van de VVD. Het lijkt een parodie, een grapje dus eerst maar eens kijken wie die dame nou eigenlijk is. Wikipedia schrijft: “Ze was wethouder in de gemeenten Onderbanken en Meerssen.” Onderbanken, het grapje zou zelfs voor mij te flauw zijn.

Volgens de website van de VVD, er was echt heel weinig over haar te vinden dus ik moest deze site wel raadplegen, is ze moeder van 2 dochters. Ik vraag me af hoe het zit met de sollicitatieplicht van deze dochters. Of heeft Chantal ze al afgeschreven? Ik probeer iets over de opmerking te schrijven, een leuk grapje of een kwinkslag maar het is echt zo belachelijk dat ik het even niet weet. Afgeschreven omdat je iets nutteloos niet hoeft te doen. Onbegrijpelijk! Solliciteren op werk dat er is, dat je kunt doen doe je uit jezelf wel maar volgens Chantal ben je afgeschreven als je daarnaast niet verplicht word nog vele sollicitaties te doen op werk waar je niet geschikt voor bent. Werk dat er niet eens is.

“Deze mensen moeten juist geholpen worden om aan het werk te gaan” zegt ze daarna. Hoe dan Chantal? Dat zegt ze in de volgende zin verwachten we. Maar helaas, Chantal zegt het niet. Dus deze mensen moeten aan het werk geholpen worden maar dat hoeft niet door VVD tweede Kamerlid Chantal Nijkerken. Of ze weet het niet, dat kan. Niet iedereen kan alles weten. Zeg dat dan.
“Deze mensen moeten juist geholpen worden om aan het werk te gaan, hoe weet ik niet, het interesseert me ook niet en als ik heel eerlijk ben hoop ik ook niet dat ze werk vinden want dan moet ik iets anders zoeken om over te zeiken. Mark, waar moet ik dan over zeiken?”

“Het is zeker niet uit te leggen aan de hardwerkende Nederlander” vervolgd ze. Nou Chantal dat valt me erg van je tegen! Hoezo het is niet uit te leggen? Dat jij het niet uit kunt leggen begrijp ik. Maar om je nou zo hoog boven anderen verheven te voelen dat als jij het niet uit kunt leggen dat het dan zeker niet uit te leggen is gaat een beetje ver. Misschien is er ergens een hardwerkende sollicitatiebrievenbeantwoorder of sollicitatiebrievenbeantwoordster die het uit wil leggen. Zelfs ik kan het uitleggen maar ik denk dat jij het dan nog niet begrijpt.

Bedenk ik ineens dat ik zo weinig reacties op sollicitaties krijg dat ik bij de meeste bedrijven waar ik solliciteer een maand later nog een keer kan solliciteren omdat ze blijkbaar nog geen sollicitatiebrievenbeantwoorder in dienst hebben.

Chantal, kun jij aan de hardwerkende Nederlanders uitleggen dat ze worden ontslagen omdat hun baantjes worden overgenomen door mensen die met behoud van uitkering verplicht worden hun baantjes over te nemen? Dat jouw hardwerkende Nederlander werkloos geparticipeerd word?

“Die iedere ochtend vroeg opstaat….” Nooit van ploegendiensten gehoord, Chantal? Ziekenhuispersoneel niet belangrijk voor Chantal? Zorginstellingen sluiten bij Chantal om 17:00 uur? Brandweer en ambulance personeel, ik heb er alle respect voor, bij Chantal staan ze elke ochtend vroeg op. De hele nacht een brand geblust, het leven van een kind gered, een man met een hartinfarct midden in de nacht naar het ziekenhuis gebracht. Het maakt voor Chantal niet uit. De hardwerkende Nederlander staat elke ochtend vroeg op.

Uitslapen is er niet meer bij hardwerkende Nederlander! Dat mag niet van Chantal!

“En belasting betaald.” Ja, Chantal dat klopt, ze betalen belasting. En wat je eigenlijk wilt zeggen is dat daar de uitkering van word betaald. Daar word ook jouw schadeloosstelling van betaald. € 7705,12 bruto per maand plus 8% vakantiegeld en nog eens 8,3% eindejaarsuitkering.* En daar hoef jij niet eens voor te solliciteren. Maar na het zien van je filmpje wil ik je dat wel aanraden.

Zo, ik ben afgeschreven.

Alexsander Hesse 2016

*Bron: http://www.parlement.com/id/vh8lnhrrs0qo/inkomen_tweede_kamerlid
Als ze hem nog niet uit pure schaamte heeft verwijderd staat hier het filmpje: https://amp.twimg.com/v/858b4cdf-2e0b-40be-a7fa-6f556450a7b0

Dit bericht werd geplaatst in Column en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 17 seconden Chantal

  1. marchal zegt:

    Prima reactie die niet beter verwoord had kunnen worden door een luie uitkeringstrekker. 🙂 Het gepeupel moet veel harder aangepakt worden volgens deze elite madam. Hoop dat zij zelf eens een weekje mee gaat draaien bij het loket van de sociale dienst. Misschien dat dan haar ogen geopend worden? Maar dat zal ze zeker niet doen. Dat is haar natuurlijk te min om tussen het gepeupel plaats te nemen. En dan nog wel een week ook?. Nee dat is teveel gevraagd.

  2. harmendewind zegt:

    Mevrouw Chantal krijgt per maand bijna net zoveel belastinggeld binnen als een bijstandsmoeder per jaar! Ze heeft werkelijk géén idee. 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s