Enexis, een gelukkig monopolist.

Kennen jullie die mop dat Enexis van je vraagt om alle apparaten en gastoestellen uit te schakelen omdat ze een slimme meter komen aansluiten?
Inderdaad, zo komen niet.

Omdat Jumbo de regel die ze zelf hebben bedacht dat de vierde klant de boodschappen gratis krijgt niet wenst na te komen doe ik er geen boodschappen meer.

Enexis echter beheerd het energienetwerk, ze zijn de enige en kunnen dus doen wat ze willen, overstappen is niet mogelijk.

In de brief van Enexis schrijven ze: Een monteur van BAM vervangt uw energiemeter(s) op 10-03-2015 en arriveert bij u tussen 13:00 uur en 14:59 uur. verder in de brief staat: Schakel van te voren uw apparaten en gastoestellen dus uit.
De brief kreeg ik minder dan anderhalve week voor de bewuste datum, ik had dus nog anderhalve week om mijn hamburgers, wat was ik blij met die aanbieding, op te eten. Anderhalve week geeft Enexis mij om zo’n 60 hamburgers naar binnen te werken, ik moet nog 9 kilo kwijt, Enexis. Stoppen met roken ben ik behoorlijk van aangekomen. Of was het toch het eten na het stoppen met roken? Groente en gehakt moest ook nog op want ik heb niet de behoefte aan dunne behoefte omdat mijn eten door het ontdooien niet meer goed zou zijn. Ik denk dat u wel snapt dat het niet gelukt is. Maar het was voor een goed doel want er kwam een slimme meter waar ik energie mee kon besparen. Echt ik geloofde de brief van Enexis. Maxima zou zeggen: Dat was een beetje dom.

Toen op 10-03-2015 om 15:40 uur er nog geen slimme meter was geplaatst besloot ik toch maar eens met Enexis te bellen. Na een tijdje wachten kreeg ik dan eindelijk een mevrouw van Enexis aan de lijn, ze sprak haar naam duidelijk en verstaanbaar uit. Helaas kon ze mij niet vertellen wat het probleem was, de afspraak was al geweest volgens haar en stond dus niet meer in de computer. Ze gaf mij een ander nummer en ik moest maar met BAM bellen. Dus ik begreep het goed, ik heb een afspraak met Enexis die een afspraak met BAM heeft maar als BAM zich niet aan de afspraak met Enexis houd vind de monopolist dat de klant maar achter de afspraak aan moet, ondanks dat ik geen afspraak heb met BAM maar met Enexis. Na wederom geruime tijd in de wacht te hebben gestaan dit keer met irritante muziek kreeg ik een mevrouw van BAM aan de lijn. Er bleek een monteur ziek en dus komen ze niet, bellen ze niet af, hebben ze gewoon niet het fatsoen om mij te laten weten dat ik weg kan, ze laten me lekker wachten. Enexis had ze geen nummer gegeven was het excuus. Direct na het gesprek met BAM kreeg ik een smsje van tele 2, ik had minder dan 1 euro beltegoed. In de brief schrijft Enexis: Vanzelfsprekend zijn aan de vervanging geen kosten verbonden. maar blijkbaar word er met de inhoud van een vriezer en bijna 20 euro beltegoed geen rekening gehouden.

Ach, wat maakt het Enexis ook uit, overstappen kan niet!

Ondanks dat ik bij Enexis heb aangegeven dat ik geen slimme meter meer wil zolang ik mijn schade niet vergoed heb gekregen, kreeg ik zojuist een brief van Enexis: Een monteur van BAM vervangt uw energiemeter(s) op 23-03-2015 en arriveert bij u tussen 8.00 uur en 9.59 uur. Alle apparaten moeten weer uit en jawel hoor: Vanzelfsprekend zijn aan de vervanging geen kosten verbonden. Dat laatste klopt dit keer wel. Ik kom er mijn bed niet voor uit.* Ben ik wel wakker doe ik de deur open en leg ik de monteur uit waarom hij bij mij geen meter hoeft te plaatsen, als hij het dan niet druk heeft bied ik hem een hamburger aan.

Als hij dit keer wel komt tenminste.

* Omdat zojuist mijn bel is gerepareerd en het geluid vrij hard is ben ik bang dat ik mijn bed uit spring, vloekend

(Aanvulling) Op 19-03-2015 nogmaals gebeld door Enexis, uiteraard niets over mijn kosten maar ze komen niet langs met de slimme meter, ze moeten hem aanbieden van de regering en dat beweren ze te hebben gedaan. De brief sturen is volgens Enexis voldoende, dat ze de afspraak niet nakomen en ik dus de meter niet aan kon nemen doet niet ter zake volgens deze monopolist.

Alexsander Hesse 2015

Dit bericht werd geplaatst in Column en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s